Twinkle | Digital Commerce

Shopify zoekt samenwerking met Spotify

2021-10-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

E-commerceplatform Shopify heeft een samenwerking gesloten met muziekstreamingsdienst Spotify. Met de samenwerking kunnen artiesten snel merchandise verkopen via het muziekplatform.

Het muziekplatform wil het makkelijker maken voor gebruikers om niet alleen muziek te luisteren, maar ook een soort fanstore te creëren. Waar men dus merchandise, maar ook tickets voor concerten kan kopen en meer in contact komt met de artiest.

De samenwerking met Shopify moet dat eerste mogelijk maken. ‘Shopify maakt het voor artiesten en hun teams eenvoudig om de inventaris te beheren en te bepalen welke items op hun profiel worden weergegeven.’ Artiesten hebben alleen een ‘Spotify for Artist’-profiel en een Shopify-winkel nodig. Vanuit het profiel kunnen ze vervolgens artikelen kiezen die ze willen uitlichten.

‘Door ondernemerschap naar Spotify te brengen, stellen we artiesten in staat om verder te denken dan de traditionele “Merch table” met nieuwe manieren om inkomsten te genereren en via commercie met hun merken te experimenteren’, aldus Amir Kabbara, productdirecteur bij Shopify.

Verkopers kunnen de nieuwe toepassing al wereldwijd gebruiken. Voor kopers zijn de producten alleen in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten te zien.