Twinkle | Digital Commerce

Spotify heeft aparte pagina voor merchandise

2023-10-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Muziekartiesten verkopen hun merchandise steeds vaker via streamingsplatform Spotify. Om dat wat meer de stroomlijnen heeft het platform nu een losse merchandise hub gelanceerd.

Voorheen werden geïnteresseerden via het account van de artiest doorgestuurd naar diens aangekoppelde webshop. Dat gebeurt in zekere zin nu nog steeds. Alleen heeft Spotify nu een aparte plek geopend waarop alle merchandise van verschillende artiesten is gebundeld.

Het gaat niet om een vervangende plek om merchandise aan te bieden voor artiesten, maar meer om een aanvulling van de huidige opties. Volgens Spotify kunnen gebruikers nu merchandise van hun favoriete artiesten vinden via de merch-tab op de artiestenpagina, als ze hun muziek luisteren, als naar de pagina’s van het losse repertoire van de artiest gaan, én dus via de nieuwe Merch Hub. De check out gebeurt nog steeds op dezelfde manier. Als je bijvoorbeeld een cassetteband van Taylor Swift wilt bestellen (want waarom niet), of een hoodie van Lil Tecca wordt je via de merchandise hub eerst doorverwezen naar de productpagina, en bij het afrekenen naar de externe webshop van de artiest.

Lees ook: 'Merchandise via Spotify: muziek in de oren van de muzikanten'