Twinkle | Digital Commerce

VidaXL wordt logistiek dienstverlener

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

VidaXL start zijn eigen logistieke dienst, onder andere voor third party sellers op zijn binnenkort te openen Marketplace. Onder de naam Parcel Hub Venlo faciliteert het bedrijf de cross border pakketverzending voor partijen in Europa, Australië en de Verenigde Staten.

Kijo Oudshoorn van VidaXL presenteerde de nieuwe dienstverlening vanmiddag tijdens het Cross Border E-commerce Event in Utrecht. ‘We hebben de dienst, om verwarring te voorkomen, een volledig andere naam gegeven’, zei hij.                                        

Keuze in vervoerder
Verkopers kiezen in het systeem van Parcel Hub Venlo zelf voor een aangesloten vervoerder. Deze haalt het pakket nog dezelfde dag op om te bezorgen in het land naar keuze, belooft het bedrijf. Elke maand ontvangt de verkoper een factuur met daarop al zijn zendingen.

Marketplace
VidaXL opent zijn Marketplace in november voor 29 markten. Daarop kunnen third party sellers van, in eerste instantie alles voor huis en tuin, hun producten verkopen. ‘Maar wij willen dit veel verder gaan uitbreiden en sluiten geen productcategorieën uit’, aldus Oudshoorn. ‘Zo zal je straks ook fashion en consumentenelektronica bij ons vinden.’ Een gewaagde poging om Amazon cross border uit te dagen, aldus de bezoekers van het Cross Border E-commerce Event.