Twinkle | Digital Commerce

ACM: ‘Postzegel mag 8 procent duurder in 2017’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

PostNL heeft toestemming gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om de prijzen van postzegels volgend jaar met 8 procent te verhogen. Daarmee wordt het versturen van items via de post weer een stuk duurder.

Het basispakket van postdiensten mag van de ACM 8 procent duurder worden in 2017, schrijft RTL Nieuws. Daarmee zijn we er nog niet, want PostNL mag bovenop de 8 procent een prijsverhoging doorvoeren, als het bedrijf ervoor kiest om de tarieven dit jaar niet maximaal te verhogen.

Nieuwe tarieven                                   
De nieuwe tarieven voor post- en pakketverzending worden later dit jaar bekendgemaakt. De ACM buigt zich nu over een voorstel van PostNL. Volgens de ACM moeten postzegels niet te duur worden, maar moet het basispakket ook rendabel blijven voor PostNL.

Prijzen keer op keer verhoogd
PostNL heeft de prijzen voor postzegels de afgelopen jaren flink verhoogd, omdat er steeds minder poststukken verstuurd worden. Dit jaar staat de prijs op 73 eurocent. Ter vergelijking: in 2011 kostte een postzegel nog maar 46 eurocent. De prijs voor het bezorgen van een standaardpakketje in Nederland bleef dit jaar 6,95 euro, omdat het pakketvolume blijft groeien.