Twinkle | Digital Commerce

Mitra heropent webwinkel, bezorgt nog niet thuis

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Mitra heeft zijn webwinkel heropend. Het begin juli failliet verklaarde bedrijf maakte bijna een maand later een doorstart onder distributeur De Monnik Dranken en zijn franchisenemers. Daarna werd gewerkt aan een nieuwe online aanwezigheid.

‘Mitra gaat door en dat vieren we! Bekijk direct onze folder, de mooie acties of laat je inspireren door de vele spijssuggesties. Online bestellen en afhalen in de winkel? Bestel dan in onze webshop jouw favoriete drank(en). Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk jouw bestelling thuis te laten bezorgen. Uiteraard doen we ons best dit zo spoedig mogelijk te realiseren’, staat op Mitra.nl.

Nieuwe eigenaar
Mitra moest zijn webwinkel en 23 eigen winkels sluiten na een faillissement. De ruim honderd franchisewinkels vielen hier buiten. De keten valt nu formeel onder het nieuwe Mitra Retail BV, dat voor de helft eigendom is van De Monnik en voor de helft van de franchisenemers. Momenteel is alleen afhalen in de winkels mogelijk.

Click & collect
Mitra werd in 2007 onderdeel van de Koninklijke distilleerderij M. Dirkzwager. Daar werd vijf jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van een online verkoopkanaal naast de winkels. Vervolgens werden de webwinkels en de winkels met elkaar verbonden via onder meer click & collect. Ook voor retouren konden webshoppers bij de slijter in de buurt terecht.