Twinkle | Digital Commerce

Front Runner overgenomen door mede-oprichter

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Het failliete Front Runner is overgenomen door zijn mede-oprichter Jaap van Treijen. De webshop bleef in de afgelopen periode geopend, net als een deel van de zestien fysieke winkels in ons land. Daarvan gaan er nu vijf definitief op slot.

Van Treijen heeft 825 duizend euro betaald voor de overname, schrijft Retailnews. Hij brengt de keten nu onder in het nieuwe Front Runner BV. Op het hoofdkantoor wordt de helft van de 40 banen geschrapt, 80 van de 174 winkelmedewerkers behouden hun functie.

Faillissement
Front Runner werd eind juni in Haarlem failliet verklaard. Curator Rocco Mulder van Pot Jonker Advocaten destijds: ‘Het zal niemand verbazen dat ook Front Runner het moeilijk heeft. Daarbij komt dat de voorraad op de hoofdvestiging in Nieuwegein in september bijna in zijn geheel is gestolen en er een geschil ontstond met de verzekeraar. Toen in maart de voorraad weer op peil was, hebben de maanden april en mei toch te weinig opgebracht om  het tij te keren.’

Vijftien kandidaten
De dagen daarop zei Mulder dat vijftien kandidaten zich hadden gemeld voor de overname. Hier zaten ‘een aantal serieuze partijen’ bij. De schuld bedroeg bij faillissement 4 miljoen euro.