Twinkle | Digital Commerce

Belgische Take Eat Easy staakt activiteiten en zoekt koper

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

De Belgische maaltijdenservice Take Eat Easy heeft de stekker uit zijn activiteiten getrokken. De startup zou teveel geld hebben gestopt in zijn Europese expansie en nu op zoek zijn naar een koper.

‘Het was een fantastische rit en we zijn ontzettend trots om aan de basis van de voedingsrevolutie te staan, waarbij we kwalitatieve maaltijden leverden bij mensen thuis en op het werk. Jammer genoeg is het moment aangebroken om afscheid te nemen’, zo staat op de website.

Koper is nodig
Aan de Belgische media laat het drie jaar oude Take Eat Easy weten dat de koeriers van de straat zijn gehaald, omdat het bedrijf een ‘gerechtelijke herstructurering’ moet doorvoeren. Als er een koper komt, kan de startup zijn activiteiten weer oppakken.

Mooie cijfers
‘Het afgelopen jaar hebben we een maandelijkse groei van meer dan 30 procent doorgemaakt’, zo schrijft medeoprichtster Chloé Roose. ‘We hebben meer dan één miljoen bestellingen geleverd, ons portfolio van deelnemende restaurants uitgebreid van 450 naar 3.200 en ons klantbestand zien groeien van 30.000 naar 350.000.’

Groeigeld
Take Eat Easy was behalve in België ook aanwezig in de UK, Spanje en Frankrijk. Die uitbreiding kon het bedrijf maken door 16 miljoen euro van Rocket Internet en de Britse investeringsfondsen DN Capital en Piton Capital. 


Gerelateerde artikelen: