Twinkle | Digital Commerce

UberRush schrapt restaurantservice

2017-05-28
20001125
  • [nieuws]
  • 0:57

Uber bezorgt geen maaltijden vanuit restaurants meer met zijn snelle bezorgdienst UberRush. Deze dienst wordt ondergebracht in UberEats. UberRush, waarvoor flink wat personeel wordt gezocht, is er voor alle andere online bestelde artikelen.

UberRush werd in het najaar van oktober gelanceerd als de snelle bezorgdienst voor ‘pretty much everyhing’. Daarbij hoorden dus ook restaurantmaaltijden, wat volgens bronnen van Quartz zelfs een groot gedeelte van de rush-orders besloeg. Per 8 mei kunnen klanten hiervoor gebruik maken van UberEats.

Razendsnel
De on demand bezorgdienst UberRush is nu anderhalf jaar actief in New York, Chicago en San Francisco en levert anything veelal ‘binnen vijf minuten’ vanuit een winkel bij consumenten thuis of op kantoor. Klanten kunnen de auto’s van Uber volgen in de app.

Focus op merchants
‘We willen ons met UberRush in de toekomst meer richten op de logistieke dienstverlening voor merchants’, laat een woordvoerder van Uber aan Quartz weten. ‘Denk aan items uit supermarkten of bloemisten.’ In de nieuwe situatie bijten UberRush en UberEats elkaar niet meer, is het idee.