Twinkle | Digital Commerce

Hotelaanbiedingen.nl stopt na tien jaar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Hotelaanbiedingen.nl stopt na tien jaar en gaat per 1 maart over in Hotelspecials.nl. Moederbedrijf BookerZzz wil zich richten op de verdere internationalisering van de onderneming, waarin minder plek is voor een site met dagdeals.

BookerZzz wil in de toekomst de markt bedienen met één overkoepelend merk waaronder zes internationale labels vallen. De deals van Hotelaanbiedingen.nl worden in deze websites geïntegreerd, meldt de holding. De focus ligt de komende tijd op het verder uitbouwen van de bestaande websites over de grens.

Afnemende interesse
‘Onze forecast liet zien dat het aandeel HotelAanbiedingen binnen BookerZzz onder druk komt te staan’, laat business unit manager Benelux Xander Snijders optekenen in een persbericht. ‘Dit door een afnemende interesse vanuit de consument in daily deals en de verwachte prijsdruk op het 60 euro-aanbod in grote steden. Ondanks nu nog winstgevend, is er daarom voor gekozen dit jaar de focus volledig op de rebranding en internationalisering van hotel- en bungalowspecials te leggen.’

‘Cross Border? Ga er helemaal voor’
HotelSpecials won vorig jaar tijdens de uitreiking van de Thuiswinkel Awards de Cross Border E-commerce Award. Vanuit Nederland testte het bedrijf zijn ‘cross border cel-filosofie’ op de Duitse markt. ‘Je kunt als online speler niet voorzichtig test draaien in een nieuw land met slechts een deel van je propositie. Als je cross-border gaat, moet je er helemaal voor gaan, op een slimme, stapsgewijze manier’, zei directeur Dennis van Allemeersch afgelopen zomer.