Twinkle | Digital Commerce

‘Webshops Macintosh-ketens tot jaarwisseling in de lucht’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

De kopers van de failliette Macintosh-dochters Brantano, Scapino, Brantano UK, Jones Bootmaker en de Homefashion Group/Kwantum Nederland mogen de webshopplatformen van deze bedrijven nog tot het einde van dit jaar gebruiken.

Dat staat in het faillissementsverslag dat Macintosh enkele dagen geleden naar buiten bracht.

Geen passend alternatief
De ‘doorstarters’, zoals de overnamepartijen worden genoemd, hebben volgens de curatoren nog geen passend digitaal alternatief kunnen vinden voor de bestaande webwinkels. Daarom krijgen zij tot 31 december de tijd om de ketens online te verhuizen.

Dolcis wordt inmiddels doorverwezen naar koper Nelson, Pro Sport is momenteel online niet meer te vinden, Invito komt in september weer in de lucht.

Reden van faillissement
Macintosh, zo schreef het Financieele Dagblad vorige week, heeft nog een schuld openstaan van ruim 37,7 miljoen euro. Door teruglopende verkopen, weinig investering in de vernieuwing van verouderde winkels en langlopende huurcontracten voor de panden, werd de holding eind 2015 opgedoekt. Oud-directeur Kurt Staelens heeft inmiddels een nieuwe baan gevonden bij het Amerikaanse Sears.