Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon bouwt aan Spotify-concurrent’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Amazon zou in stilte werken aan een uitgebreide eigen streaming-muziekservice. De dienst wordt mogelijk komende zomer al gelanceerd, voor 9,99 dollar per maand. Amazon heeft een eigen device om de nummers af te spelen: Echo, de virtuele huisassistent.

Het nieuws over Amazon’s Spotify-concurrent komt van anonieme bronnen, maar is net zo wijdverspreid als gedetailleerd. Met 9,99 dollar per maand zou de service precies hetzelfde gaan kosten als Spotify en 1 cent meer dan Apple Music op de Amerikaanse thuismarkt.

Los van Prime
Op dit moment houdt Amazon al een Prime Music Store in de lucht, maar het aanbod daarin is relatief beperkt en alleen te beluisteren door leden van bezorgabonnement Prime. Amazon zou de nieuwe muziekdienst los van Prime willen lanceren, en zo verder diversifiëren in subscriptions. Sinds kort kunnen Amerikaanse klanten Prime behalve op jaarbasis ook per maand afnemen.

Meer interactie
Via een muziekservice kan Amazon de dagelijkse interactie met (toekomstige) klanten opschroeven, schetst mediaondernemer Jay Samit in een reactie aan de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Indirect worden ook de productverkopen aangejaagd. Logisch lijkt dat de muziek straks kan worden afgespeeld op de Echo, Amazon’s cilindervormige virtuele huisvriend. Met stemcommando’s kunnen gebruikers daarop al zoekacties starten of producten bestellen
 
Lees ook: ‘Driekwart Amazon Prime-testers wordt volwaardig lid’ (3 juni 2016)