Twinkle | Digital Commerce

Alibaba’s ‘ambassade’ in Brussel gaat later dit jaar open

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16

Jack Ma sprak vandaag in Brussel met koning Filip. Ook ging de Alibaba-oprichter in gesprek met ceo’s van grote Belgische bedrijven en startups. Belgische brouwers kunnen op 9 september deelnemen aan Alibaba’s bier- & wijnfestival.

Bekend was al dat Alibaba een ‘ambassade’ wil openen in Brussel, om met Jack Ma te spreken. Die zou aanvankelijk deze maand worden geopend, maar het wordt later dit jaar, laat de Chinese e-commerce reus weten. In de verklaring van vanmiddag staat dat een klein team zich vanuit het kantoor zal concentreren op de Europese regelgeving.

Roland Palmer
De Belgische zakelijke markt zal worden bewerkt vanuit Amsterdam, waar Alibaba kantoor houdt onder leiding van Roland Palmer. Om te laten zien dat het bedrijf onze zuiderburen serieus neemt, sprak Ma in Brussel met de koning, de premier, lokale politici en topmensen van Belgische bedrijven. ‘In deze sessies is besproken hoe Alibaba de “gateway to China” zal worden voor Belgische merken en retailers die toegang willen krijgen tot de groeiende Chinese middenklasse’, aldus Alibaba.

Bier- & wijnfestival
Chocolade en bier werden als belangrijke exportcategorieën gedefinieerd. Op 9 september aanstaande kunnen Belgische brouwers deelnemen aan het bier- & wijnfestival van Alibaba, vorig maand in Italië nog voorgeschoteld als de Italian Wine Day.

Holland Paviljoen
Ook onze koning schudde al eens de hand van Jack Ma. Dat gebeurde bij de opening van het Holland Paviljoen op Tmall.com, eind oktober vorig jaar.