Twinkle | Digital Commerce

Flinders: ’Dit jaar 10 miljoen euro omzet’

2017-05-27
180101
  • 1:10

Flinders verwacht dit jaar 10 miljoen euro omzet te boeken. De woonwebwinkel opent in april zijn deuren in Duitsland, waardoor het Zaanse bedrijf onlangs een tweede kantoor moest openen. Ook is het winkeloppervlak uitgebreid.

Flinders maakt – zonder verder concreet te zijn – bekend dat het zijn omzet in 2015 meer dan verdubbeld heeft. Vanwege deze groei en de uitbreiding naar Duitsland (Flinders.de), moest er extra personeel gehuisvest worden in Zaandam.

Groei van productassortiment
Ook nam de totale magazijnoppervlakte toe met 500 vierkante meter. ‘Het productassortiment is het afgelopen jaar met 50 procent gegroeid. Om de voorraadbeschikbaarheid van de nieuwe producten te kunnen garanderen is er een entresolvloer in het magazijn aangelegd’, aldus Flinders.

Flinders
Flinders werd een kleine vijf jaar geleden opgezet door Geert-Jan Smits, die online meubelverkoop koppelde aan een horecaconcept (nu twee cafés in Groningen en Hilversum). Ook heeft het bedrijf een winkel in Zaandam en Maastricht. Flinders biedt vijftienduizend artikelen te koop aan, waaronder producten van eigen label.

Chinees aandeel
Het bedrijf is ook actief in China. Het opende als een van de eerste Nederlandse online retailers een storefront op Alibaba’s Tmall. Vorig jaar had de verkoop in het Aziatische land een relatief bescheiden aandeel van 2,5 procent in de totale omzet van Flinders, meldt Smits aan Twinkle.