Twinkle | Digital Commerce

Flinders met miljoen groeigeld naar Duitsland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

In een nieuwe financieringsronde heeft Flinders een miljoen euro opgehaald voor verdere groei. Het omnichannel woonconcept staat aan de vooravond van een entree in Duitsland. Ook wordt het online platform uitgebreid.


Flinders' nieuwe financiering komt van twee kanten: het MKB Impulsfonds, dat leningen verstrekt aan bedrijven die een nieuwe groeifase in willen gaan, en ABN Amro.

Voorraadpositie en klantenservice
Volgens ceo Geert-Jan Smits biedt de kapitaalinjectie Flinders de mogelijkheid om op een gestructureerde manier de Duitse markt te betreden. ‘De kosten gaan voor de baat uit. Met name de uitbreiding van de voorraadpositie zal de nodige investeringen vergen, evenals het opzetten van een Duitstalige klantenservice, zeven dagen per week’.

Flinders.de is al in de lucht. Momenteel is daarop slechts een enkele blogpost over de Dutch Design Week te vinden.

België
Flinders werd een kleine vijf jaar geleden opgezet door Smits, die online meubelverkoop koppelde aan een horecaconcept. Een kleine twee jaar geleden nam Peak Capital een belang in het bedrijf, dat kort daarop zijn entree maakte in België. De beoogde horecagelegenheid in Antwerpen kwam er vooralsnog niet. Er zijn op dit moment vier Flinders Café’s, in Amsterdam (twee), Hilversum en Groningen. Daarnaast is er een flagship woonwinkel in Zaandam en een shop-in-shop in Maastricht.

Tmall
Flinders biedt vijftienduizend artikelen te koop aan, waaronder producten van eigen label. Het bedrijf, dat Oscar Diele dit jaar aan boord haalde als partner en coo, is ook actief in China. Het opende als een van de eerste Nederlandse online retailers een storefront op Alibaba’s Tmall.