Twinkle | Digital Commerce

Bilder & De Clerq bezorgt maaltijden bij Schiphol-bedrijven

2017-05-27
180101
  • 1:15

Bilder & De Clerq heeft zijn bestelmuur op Schiphol weer nieuw leven ingeblazen. Medewerkers van bedrijven op de luchthaven kunnen een maaltijd van ‘The Wall’ mobiel scannen, waarna de ingrediënten op kantoor worden bezorgd.

Op Twitter wordt de ‘maaltijdenmuur’ opnieuw geïntroduceerd:

Terugkomst
Net na het plaatsen van de vorige muur (in september) ging Bilder & De Clerq failliet. De eigenaren lieten bij de doorstart van het bedrijf al weten dat de muur terug zou komen, schrijft Levensmiddelenkrant.

Schip ingegaan met tweede winkel
Bilder & De Clercq opende begin 2013 zijn eerste winkel in Amsterdam Oud-West. Bezoekers konden daar alle ingrediënten kopen, in afgepaste hoeveelheden, om een bepaalde maaltijd te bereiden. Er volgde een tweede winkel in De Pijp, maar die werd al vrij snel weer gesloten vanwege onvoldoende klandizie. ‘We zijn er lelijk het schip mee ingegaan’, vertelde medeoprichter Rogier Leopold destijds.

Thuisbezorgen
De gerechtenwinkel verlegde de focus naar het bezorgen van maaltijden aan consumenten en kantoorpersoneel. Dankzij een samenwerking met bestel- annex koeriersdienst TringTring konden ingrediënten binnen één uur bij Amsterdamse klanten thuis worden geleverd. Bij het nieuwe Bilder & De Clercq is alleen afhalen mogelijk.