Twinkle | Digital Commerce

Amazon sluit pact met grote Britse supermarkt

2017-05-27
180101
  • 1:08

Voor het eerst begint een grote Europese supermarktketen met de verkoop van boodschappen op Amazon. Morrisons, behorend tot de Britse ‘big four’, gaat honderden artikelen aan de man brengen via Amazon Prime Now en Amazon Pantry.

Aan de hand van Ocado begon Morrisons pas twee jaar geleden met online verkoop, als laatste van de grote Britse supermarktketens. De samenwerking met de websupermarkt wordt de komende periode uitgebreid, is de bedoeling. Dan moet ook het online bezorgterrein groter worden.

In zee met Amazon
Ondertussen probeert Morrisons zijn webverkopen te stuwen door een deal met een nog grotere partner: Amazon. Volgens ceo David Potts worden Morrisons’ expertise in verswaren en Amazon’s online en logistieke capaciteiten nu gebundeld. Hij spreekt van een ‘low risk and capital light wholesale supply arrangement’.

Prime Now en Pantry
Amazon introduceerde Prime Now vorig voorjaar voor het eerst buiten zijn Amerikaanse thuismarkt, in Londen. Later werd de one hour delivery service onder andere al uitgerold naar de Britse steden Birmingham, Newcastle, Manchester en Liverpool. Ook Amazon Pantry ging vorig jaar van start in de UK. Onder die vlag kunnen Prime-leden dozen met dagelijkse benodigdheden als toiletpapier en hondenbrokken bestellen en thuis laten komen. Dankzij Morrisons kan Amazon nu ook verswaren toevoegen aan de dozen.