Twinkle | Digital Commerce

‘1 op de 5 reserveringen Booking.com wordt geannuleerd’

2017-11-11
180101
  • 1:07

Van de reserveringen op Booking.com wordt 19 procent voor aankomst geannuleerd. Dat blijkt althans uit cijfers van Dohop. Russische reizigers trekken hun boeking volgens de affiliate het vaakst in, in drie op de vier gevallen. Britten (12 procent) en Noren (13) komen relatief vaak opdagen.

BizReport schrijft over de cijfers van Dohop, die een indicatie bieden van de ‘retourpercentages’ van Booking.com. De affiliate tekent aan dat de in ons land begonnen en gevestigde online reisgigant het met een gemiddelde van 19 procent niet slecht doet; het branchegemiddelde ligt hoger. Daar komt bij dat Booking.com bezoekers over de streep trekt met mogelijkheden om eenvoudig (en/of kosteloos) te annuleren. Gemiddeld zitten er zes weken tussen boeking en verblijf. Reserveringen in Rome, Barcelona, Milaan en Benidorm worden het vaakst weer ingetrokken.

Laagsteprijsgarantie
Booking.com heeft het lastig. Alle Europese partners van de Priceline-dochter mogen sinds een half jaar op andere websites een lagere prijs voor een accommodatie vragen. Daarmee kwam op ons continent een einde van de omstreden laagsteprijsgarantie die het bedrijf jarenlang voerde, althans deels; het was de hoteliers nog verboden om kamers op hun eigen site goedkoper te slijten. In Duitsland heeft het Bundeskartellamt daar even voor Kerstmis ook een stokje voor gestoken.