Twinkle | Digital Commerce

EcommerceWiki bundelt kennis: ruim 40 thema’s op 3 niveaus

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22

Thuiswinkel.org en de Ecommerce Foundation lanceren binnenkort officieel de EcommerceWiki, een Engelstalig kennisplatform waarop deskundigen over de hele wereld hun kennis kunnen delen.


De EcommerceWiki, momenteel in bèta, bevat nu al meer dan veertig thema’s. Ze variëren van cross-border e-commerce tot e-mailmarketing en van online adverteren tot belastingen.

Drie niveaus
Alle thema’s zijn op drie niveaus beschikbaar: basis, gevorderd en expert. ‘Op die manier kan iedereen op de EcommerceWiki de informatie vinden die hij of zij zoekt’, is te lezen op de site van Thuiswinkel.org. ‘Studenten en beginnende ondernemers kunnen terecht in het basisgedeelte, terwijl meer ervaren e-commerce- (en andere) managers het gevorderdengedeelte kunnen raadplegen. Expert gaat weer een stap verder en behandelt huidige vraagstukken en uitdagingen in het vakgebied.’

One-stop-shop
De EcommerceWiki wordt op 20 januari gelanceerd op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht, met een paneldiscussie tussen vertegenwoordigers van Thuiswinkel.org, Bugaboo, Marktplaats, Google en Bol.com. ‘De EcommerceWiki is in het leven geroepen vanwege de groeiende vraag naar e-commerce-gerelateerde onderwerpen’, aldus Jorij Abraham. De directeur van de Ecommerce Foundation voegt toe. ‘Hoewel het internet al vol staat met interessante informatie over de online markt, is deze vaak lastig te vinden en weinig gestructureerd. Met deze one-stop-shop willen we het de mensen zo makkelijk mogelijk maken en hen verder helpen op het gebied van e-commerce.’

Bijdragen
Het mooie aan de technologie van de EcommerceWiki is volgens kartrekker Abraham dat iedereen mee kan werken, à la Wikipedia. 'Op die manier willen we ervoor zorgen dat de aangeboden informatie zo specifiek en actueel mogelijk blijft.' De Ecommerce Foundation zoekt nog naar mensen of bedrijven die op hun vakgebied willen bijdragen aan de totstandkoming van de EcommerceWiki.