Twinkle | Digital Commerce

Amazon neemt deel aan Coalition for Trusted Reviews

2023-10-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:14

Amazon gaat samenwerken met diverse reisorganisaties en reviewplatforms om recensiefraude terug te dringen. Door sector overschrijdend te werk te gaan, hopen deze bedrijven de fraudeurs beter op te kunnen sporen en aan te kunnen pakken.

Volgens ChannelX heeft de groep, naast Amazon bestaande uit Booking.com, Expedia Group, Glassdoor, Tripadvisor en Trustpilot, ermee ingestemd zich op verschillende belangrijke gebieden in te zetten om consumenten en partners te beschermen tegen neprecensies. Dit houdt onder andere in dat ze gemeenschappelijke normen en definities wat betreft neprecensies willen ontwikkelen en daarnaast informatie gaan delen met betrekking tot de manier waarop frauduleuze actoren te werk gaan, zoals bedrijven die neprecensies verkopen aan bedrijven die hun reputatie op oneerlijke en ongepaste wijze willen verbeteren.

Dharmesh Mehta, vicepresident van Worldwide Selling Partner Services bij Amazon, geeft aan dat het bedrijf klanten en verkooppartners wil beschermen door op agressieve wijze op te treden tegen bedrijven die neprecensies aanleveren. ‘Maar deze fraudeurs vormen een mondiaal probleem en hebben gevolgen voor meerdere industriële sectoren. Door meer samenwerking en uitwisseling tussen sectoren, inclusief informatie over de tactieken van fraudeurs en hoe ze te werk gaan, kunnen we frauduleuze beoordelingsactiviteiten effectiever stopzetten, andere slechte actoren ervan weerhouden onze systemen te bespelen en meer consumenten beschermen.’

In oktober 2022 hebben de bedrijven elkaar al ontmoet tijdens de eerste Fake Reviews Conference in San Francisco. Op 5 en 6 december staat de tweede gepland in Brussel.