Twinkle | Digital Commerce

Starbucks-bestelling voor 5,99 dollar bezorgd

2017-11-11
180101
  • 1:31

De koeriers van Postmates zijn begonnen met bezorging voor Starbucks. Wie koffie aan de deur wil krijgen, kan gebruik maken van de mobiele bestelapp die de keten eerder al voor afhaalorders introduceerde. De API van Postmates is daar in geïmplementeerd.

Starbucks ging begin dit jaar in zee met delivery startup Postmates. Nu pas bezorgen de koeriers uit het netwerk de eerste bekers koffie, vooralsnog alleen in delen van Starbucks’ thuisbasis Seattle. Binnen 30 minuten wordt de koffie geleverd, de koerier is realtime te volgen. De bezorgkosten van 5,99 dollar per order maken dat levering pas bij de wat grotere bestellingen interessant wordt.

Mobile Order & Pay
Een jaar geleden introduceerde Starbucks zijn Mobile Order & Pay app in de VS. Daarmee kunnen Amerikanen een order plaatsen en direct afrekenen, om die vervolgens op te komen pikken bij de geselecteerde koffiezaak. Zo kunnen ze de wachtrij vermijden. Adam Brotman, chief digital officer bij Starbucks, laat weten dat de app inmiddels goed is voor vijf miljoen afhaalorders per maand. Afrekenen in de app kan behalve met verschillende creditcards ook met Apple Pay en de Starbucks Card.

Bezorgoptie
Door de Postmates-koppeling is de bestelapp voor iOS (Android zal volgen) uitgebreid met een bezorgoptie, om te beginnen in Seattle. Wie daar voor kiest, hoeft anders dan voor afhaalorders geen vestiging te selecteren; logaritmes van Postmates bepalen waar de order het best kan worden klaargemaakt.

Bezorging door barista
Starbucks is kort geleden ook zelf begonnen met bezorging, door werknemers in de bekende groene schorten. Zij bereiden de koffie op locatie. Deze ‘barista delivery option’ wordt getest in het Empire State Building te New York.

Lees ook: