Twinkle | Digital Commerce

Magazijnproblemen drukken BCC terug

2017-11-08
979511

BCC groeide tot dit voorjaar harder dan de Nederlandse elektronicamarkt als geheel. Toen kwam de klad erin. De omzet van mei tot en met oktober lag lager dan een jaar eerder. Online orderverwerkingsproblemen drukken de winstgevendheid van de hele Darty Group.

Behalve van BCC is de Darty Group eigenaar van de gelijknamige Franse keten en van het Belgische Vanden Borre. Het halfjaarbericht (pdf) maakt duidelijk dat de prestaties in ons land achterblijven. In het laatste hele boekjaar (2014/2015) presteerde BCC relatief nog juist het best:

Storingen
De Darty Group, die zal worden overgenomen door het ongeveer even grote Franse concern Fnac, relateert de teruggang bij BCC aan ‘warehouse system disruption’. De implementatie van een nieuw systeem leidde tot grote storingen in de orderverwerking bij de nummer 39 van de Twinkle100. Het verlies van BCC liep op met 4,9 miljoen euro, onduidelijk is hoe rood de cijfers precies zijn.

Kwart miljard euro webomzet
De totale halfjaaromzet van het winstgevende Darty kwam uit op 1,66 miljard euro, een groei van 1,2 procent. De ‘multi-channel web generated sales’  tekenen voor 16,5 procent van de productverkopen, ofwel voor ongeveer een kwart miljard euro.