Twinkle | Digital Commerce

Amazon plaatst afhaalkluisjes in Frans winkelcentrum

2017-05-27
180101
  • 0:58

Amazon heeft drie kluiswanden geplaatst in een Frans winkelcentrum. Het is de eerste keer dat de wanden met afhaalkluisjes voor online orders op het Europese vasteland verschijnen.

Amazon liet afgelopen zomer al doorschemeren plannen te hebben om kluiswanden in Franse winkelcentra te plaatsen. Het bedrijf was destijds echter nog in gesprek met managers van verschillende centres commerciaux.

Derde land
Nu worden allereerst drie wanden met in totaal 55 kluisjes geplaatst in een So Ouest-winkelcentrum, schrijft de Franse retailanalist Jean Marc Megnin in een blogpost. Het is het derde land waar Amazon zijn kluisjeswaden plaatst, na de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Same day afhalen
Of de Lockers in Frankrijk ook beschikbaar zijn voor same day afhalen, is onbekend. In de UK is dit sinds oktober 2014 in vijfhonderd van de zesduizend locaties mogelijk. Wie voor 11.45 uur bestelt op Amazon.co.uk, kan zijn order vanaf vier uur dezelfde middag afhalen bij een van de same day delivery plekken. In de VS, waar afhalen minder populair is dan in Groot-Brittannië, zet Amazon in op het same day bezorgen van producten.