Twinkle | Digital Commerce

Online eindejaarspiek het hoogst bij retailers met winkels

2017-11-08
180101
  • 1:04

‘Webwinkels draaien overuren’, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. In november en december boeken ze gemiddeld 22 procent meer omzet dan anders. Uit cijfers van het CBS blijkt dat vooral online verkopers met winkels het nu extra druk hebben.

Het CBS heeft in kaart gebracht hoeveel extra omzet Nederlandse winkeliers te danken hebben aan de feestdagen. Voor de hele detailhandel gaat het om 9 procent, met uitschieters voor speelgoedzaken, slijterijen en verkopers van huishoudelijke artikelen:


Internetverkopers
Webwinkeliers draaiden in november en december vorig jaar 22 procent meer omzet dan in de rest van het jaar. Uit de cijfers blijkt dat de zogenoemde ‘multi-channelers’, online verkopers met winkels, de meeste extra omzet weten te boeken; hun eindejaarsomzet ligt 30 procent hoger, de meeromzet van pure internetverkopers is slechts ongeveer half zo hoog (16 procent extra):

Meeste online groei voor fysieke winkeliers
Afgelopen maand rapporteerde het CBS dat de multichannel-spelers veel meer online omzetgroei boeken dan pure webwinkeliers. Hun eindejaarspiek is groter dan die van pure players, blijkt uit de cijfers van vandaag.
 
Lees ook: ‘30 procent meer online Sinterklaasomzet’  (9 november 2015)