Twinkle | Digital Commerce

AH test bezorgabonnement: 29 euro per kwartaal

2017-11-11
180101
  • 1:22

Albert Heijn doet in de regio Rotterdam momenteel de eerste ervaringen op met de zogenoemde AH Bezorgbundel. Voor 29 euro kunnen webshoppers de bezorging van boodschappen voor drie maanden afkopen.


De pilot bleef lang onder de radar, tot Distrifood erover schreef. Albert Heijn schreef volgens woordvoerster Anoesjka Aspeslagh ‘enkele honderden klanten’ aan om het abonnement onder de aandacht te brengen.

Tot afgelopen vrijdag konden geïnteresseerden de AH Bezorgbundel in hun winkelmandje stoppen en bij een bestelling afrekenen op Ah.nl. Het abonnement wordt niet automatisch verlengd en het is ook niet zeker dat de supermarkt er mee door gaat. Aspeslagh tegen Distrifood: ‘We kijken eerst hoe dit afloopt en zien daarna wel of we er meer mee gaan doen.’

Nog geen tientje per maand
Met de AH Bezorgbundel mikt de Zaanse grootgrutter vooral op mensen die al vaak online boodschappen doen. In de pilot kunnen ze voor nog geen tientje per maand onbeperkt levensmiddelen laten bezorgen in tijdvakken naar keuze, mits de bestellingen een orderwaarde hebben van 70 euro of meer. Voor minder komt de bezorger overigens toch al niet voorrijden.

Allerhande Box
Albert Heijn probeert met nieuwe proposities online klanten aan zich te binden. Het vlaggenschip van Twinkle100-aanvoerder Ahold introduceerde afgelopen zomer de Allerhande Box, die vooralsnog niet in abonnementsvorm te koop is. Allerhande-hoofdredacteur Rutger Anema liet doorschemeren dat zo’n abonnement wel op de roadmap staat.

Lees ook: