Twinkle | Digital Commerce

Spar begint met same day delivery

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Spar claimt een Nederlandse primeur op het gebied van same day delivery in food. Wie voor 10.00 uur 's ochtends bestelt, krijgt de boodschappen vanaf 16.00 uur geleverd, zonder meerkosten.


Dat laat de keten van buurtwinkels vanmiddag weten. Spar heeft al enkele jaren ervaring met e-commerce, de ambitie is dat alle winkels daarin mee gaan draaien. Begin dit jaar accepteerde ongeveer de helft van de franchisers online bestellingen. Zij zijn gekoppeld aan het centrale Magento-platform.

Basisregels
De fulfilment vindt plaats door en in lokale winkels, wel hanteert Spar landelijk dezelfde basisregels: er is geen minimum bestelbedrag en orders vanaf 50 euro worden (enkele productgroepen uitgezonderd), gratis thuis bezorgd. Voor same day delivery is dat dus niet anders. Ook afhalen op de dag van bestelling is voortaan mogelijk.

Same day delivery
Same day delivery stond al lang op het wensenlijstje van Spar, dat alle online verkopende winkels een plek geeft op Spar.nl. Het internetomzetaandeel bij de online verkopende Spar-winkels is 1,5 procent, ‘in lijn met het landelijk gemiddelde’ volgens de keten.