Twinkle | Digital Commerce

Amazon verhoogt besteldrempel gratis verzending

2017-11-11
180101
  • 1:04

Amazon wil meer Amerikanen lid maken van zijn Prime-abonnement. Om die reden heeft het de besteldrempel voor standaard gratis verzending verhoogd van 35 dollar naar 49 dollar.

Inmiddels is 2 op de 5 Amerikaanse internethuishoudens lid van het bezorgabonnement Prime. Voor 99 dollar per jaar profiteren zij van snelle gratis verzending (two-day shipping) en allerlei andere services als video on demand.

Uitzondering voor boeken
Prime-klanten zijn loyaler dan niet-leden en bestellen meer. Het is dan ook niet vreemd dat Amazon meer Amerikanen aan een abonnement wil helpen door de besteldrempel voor gratis (tragere) verzending van normale orders te verhogen. Dit gebeurde ook al in 2013, toen het bedrag van 25 dollar naar 35 dollar ging. Een uitzondering is nu een bestelling van boeken, hiervoor ligt de besteldrempel op 25 dollar.

Geld toeleggen op verzending
Amazon kan met de nieuwe regeling zijn jaarlijks enorme kosten voor verzending ietwat terugdringen. De retailer maakte vorig jaar in al zijn markten ruim 11,5 miljard dollar aan shipping costs (11,6 procent van de omzet). De opbrengsten, onder andere uit Fulfillment by Amazon en Amazon Prime, bedroegen niet meer dan 6,5 miljard dollar. Onder de streep kwamen de verzendkosten daarmee uit op 5.019 miljoen dollar.