Twinkle | Digital Commerce

Amazon verwijdert besteldrempels

2020-02-18
1500844
  • 1:09

Amazon heeft de minimale orderwaardes voor Prime-abonnees geschrapt. Producten van nog geen euro worden ‘gratis’ bezorgd, ook in Nederland.

Met een abonnement op Prime kunnen Amazon-klanten de bezorging van producten afkopen. Artikelen worden sneller geleverd, er zijn speciale aanbiedingen en er is een heus exclusief uitverkoopfestijn op Prime Day. Daarnaast genieten Prime-abonnees een aantal andere voordelen, zoals Cor Molenaar uitgebreid beschrijft in zijn laatste analyse.

Amazon.de

Amazon, marktleider in Duitsland, hanteerde daar tot voor kort een besteldrempel van 20 euro voor bezorging aan Prime-abonnees. Goedkopere artikelen werden als ‘Plus Produkte‘ aangemerkt op Amazon.de, omdat ze alleen ergens ‘bij’ konden worden besteld. Dat is veranderd, melden Duitse media, waardoor Prime-abonnees ook artikelen van nog geen euro gratis geleverd kunnen krijgen. Hetzelfde zou gelden voor andere Europese landen.

Schuursponsjes

De proef op de som leert in ieder geval dat het ook voor Nederlandse Prime-abonnees mogelijk is om kleine orders zonder verdere kosten te laten bezorgen:

Select

Daarmee 'volgt' Amazon het beleid van bol.com. De Twinkle100-aanvoerder hanteert een besteldrempel van 20 euro voor gratis bezorging, Select-abonnees kunnen kleinere orders echter gratis laten leveren.

Voor Select betalen klanten van bol.com 9,99 euro per jaar. Amazon Prime is aanmerkelijk duurder, maar in Nederland wel een stuk goedkoper dan in Duitsland. Het abonnement wordt hier voor 5,99 euro per maand of 49 euro per jaar aangeboden. Duitsers betalen 7,99 per maand of 69 euro per jaar.