Twinkle | Digital Commerce

Asda schroeft click & collect plan terug

2017-11-08
180101
  • 1:09

Asda heeft zijn plan om in 2018 zo’n duizend afhaalpunten voor online verkoop te hebben laten varen. Het Britse bedrijf zegt te investeren in zijn grote fysieke supermarkten om hoofd te kunnen bieden aan de toenemende concurrentie van Aldi en Lidl.

Asda behoort tot ‘de grote vier’ supermarktketens in Groot-Brittannië. Deze groep krijgt het steeds moeilijker door de populariteit van discount supers. Tijd om het roer om te gooien, besloot Asda. Het zet zijn click & collect plan stop en opent ook geen nieuwe afhaalpunten meer in Londense metrostations.

Dark stores
Project Renewal’, zoals Asda de ommezwaai noemt, moet in achttien maanden gerealiseerd zijn. In die periode moet de supermarktketen zich aanpassen aan de hedendaagse wensen van de Britse consument, schrijft Retail Week. Het bedrijf wil 95 van zijn grootste winkels vernieuwen en twee dark stores voor de fulfilment van online orders openen.

Afhalen bij Asda
Asda stopte vorig jaar nog veel geld in de realisatie van afhaalpunten bij de Londense ondergrondse. In tegenstelling tot concurrenten Tesco en Sainsbury’s, kwamen er bij Asda positieve geluiden over het gebruik van deze afhaalplekken door forenzen. Daarnaast werden honderden ‘gewone’ afhaalpunten gerealiseerd in de UK, een aantal met de technologie van het failliete Nederlandse Superdirect.com.