Twinkle | Digital Commerce

Argos biedt zeven dagen per week same day delivery

2017-11-11
180101
  • 1:30

Argos biedt Britse webshoppers nu 364 dagen per jaar de mogelijkheid hun bestelling dezelfde dag in ontvangst te nemen. Orders tot 18.00 uur worden desgewenst nog dezelfde avond bezorgd.


Argos introduceert zijn nieuwe services op de last mile onder de noemer Fast Track. Ongeveer twintigduizend artikelen worden voor £3,95 geleverd in vier te selecteren bezorgtijdvensters van drie tot vier uur.

Cut-off tijd
De zogenoemde cut-off tijd voor same day delivery komt bij Argos aan het begin van de avond te liggen. Wie ná zessen bestelt, kan orders de volgende dag vanaf zeven uur tegemoet zien. Volgens Argos levert de nieuwe service ongeveer 3.300 nieuwe banen voor pakketchauffeurs op. Ze maken gebruik van 800 bestelbussen, die meters maken tussen winkels en webshoppers.

Afhalen in 60 seconden
Ook afhalers worden met Fast Track voortaan beter bediend. Argos belooft dat ze binnen 60 seconden weer buiten staan na een pick-up bij één van de ongeveer achthonderd Argos-winkels.

Argos en omnichannel
Argos, onderdeel van de Britse Home Retail Group, is een voorloper op omnichannel-gebied. Ongeveer vijftig zogenoemde digital stores van Argos zijn te vinden in de bouwmarkten van zusterketen Homebase en de supermarkten van Sainsbury’s. De shop-in-shops fungeren als showrooms, afhaalpunten en digitale bestelplekken. Honderden ‘gewone’ winkels van Argos doen dienst als afhaalplek van Britse eBay-orders.

Wehkamp
In ons land begint Wehkamp dit jaar nog met same day delivery, vanuit zijn geavanceerde nieuwe distributiecentrum in Zwolle. Van het totale Wehkamp-assortiment komt 95 procent in aanmerking voor bezorging op de besteldag, mits voor het middaguur besteld. Wehkamp, dat anders dan Argos geen winkels heeft, brengt de klant geen extra verzendkosten in rekening voor de snelle bezorging door DHL Parcel.

NB: Lees ook het artikel in het nieuwe nummer van Twinkle (8-2015) over de mobiele transformatie van Argos.