Twinkle | Digital Commerce

Sainsbury’s opent honderd Argos-afhaalpunten

2017-11-11
1678944
  • 0:55

Sainsbury’s heeft grootse plannen voor zijn dochterbedrijf Argos in voorbereiding op de feestdagen. Voordat de drukste periode van het jaar start moeten honderd Argos-gemakswinkels een afhaalpunt hebben voor online orders.

Het op één na grootste supermarktbedrijf van Groot-Brittannië kocht de moederonderneming van Argos, de Home Retail Group, vorig jaar voor 1,4 miljard pond. Daarna opende Sainsbury’s al honderd digitale shop-in-shops voor Argos binnen zijn andere websites. In maart 2019 moeten dit er 250 zijn, zo meldt Retail Week.

Strijd met Amazon

Om de concurrentiestrijd met Amazon aankomende feestdagen te kunnen winnen, zet Sainsbury’s nu in op click & collect. Daartoe testte het bedrijf de optie (binnen 30 minuten afhalen) al eerder in lokale supermarkten van de eigen keten. De gemakswinkels van Argos bieden consumenten straks een afhaaloptie die ‘dichterbij hun woning of werk is’.

Samenwerking met eBay

Argos ging een aantal jaar geleden in zee met eBay, waardoor kopers op het platform hun order van een eBay-verkoper konden afhalen bij de retailer in de fysieke winkel. Na een succesvolle pilot, werd de samenwerking flink uitgebreid.