Twinkle | Digital Commerce

Tesco test concurrentie één-uursbezorging Amazon

2017-05-24
25081410
  • 0:51

Tesco start in Londen met een één-uurservice voor het bezorgen van boodschappen. Daarmee probeert de grootste supermarktketen van Groot-Brittannië Amazons Prime Now naar de kroon te steken, die voorziet in de groeiende behoefte bij de Britten voor een snelle boodschappendienst.

Ook de naam van de nieuwe service daagt Amazon uit: de Britse super liet twee jaar geleden al de naam 'Tesco Now' vastleggen. De snelle levering bevindt zich nog in pilot-fase. Inwoners van Londen kunnen tot twintig producten binnen het uur laten bezorgen; dat geldt ook verswaren als fruit, vlees, groenten en melk.

Wedloop
Sainsbury's, een andere supermarkt van de Britse Big Four, experimenteert ook al met het bezorgen van boodschappen binnen het uur: zijn Chop Chop-levering bedient momenteel enkele delen van Londen. Online super Ocado zou ook een uursdienst overwegen.

Prime Now
Amazon startte twee jaar geleden met zijn Prime Now-bezorgdienst in Londen; dat was tevens de eerste locatie buiten Europa waar de Amerikaan Prime Now lanceerde. Inmiddels biedt Amazon er ruim eenderde van Groot-Brittannië. Enkele maanden geleden stelde Amazon zijn snelle boodschappenservice ook beschikbaar voor supermarktketen Morrisons, die als eerste grote Europese super verkoopt bij Amazon.