Twinkle | Digital Commerce

Showroomprive gaat naar de beurs

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Showroomprivé, een Franse aanbieder van flash sales, bereidt zich voor op een beursnotering aan de Euronext in Parijs. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 350 miljoen euro. Eerder dit jaar werd nog 60 miljoen euro aan groeigeld opgehaald.

Showroomprivé heeft deze week de officiële documenten ingediend om komende herfst zijn beursgang (pdf) te kunnen maken. Excitingcommerce meldt dat het bedrijf 30 tot 40 procent van zijn aandelen naar de beurs wil brengen, waarmee het minimaal 625 miljoen euro op zou willen halen.

Frankrijk en de rest
Showroomprivé maakte medio 2012 zijn entree in ons land. De onderneming is buiten Frankrijk nog in zes andere landen actief. Uit de documentatie (pdf) blijkt echter dat veruit de meeste omzet op de thuismarkt wordt geboekt. Internationaal draait Showroomprivé verlies:

Consolidatie
Showroomprivé heeft een aanzienlijk grotere concurrent in het eveneens Franse Vente-privee.com, Europees marktleider met een afgelopen jaaromzet van 1,7 miljard euro. Deze week werd bekend dat de flash sales pionier de meerderheid (51 procent) in handen krijgt van Vente-exclusive.com, de grootste speler in de Benelux. QVC, uit de VS, meldde zich onlangs voor een overname van de Amerikaanse shopping club Zulily.