Twinkle | Digital Commerce

‘HelloFresh bereidt beursgang voor’

2017-05-27
180101
  • 1:36

HelloFresh bereidt een beursgang voor. Het Duitse moederbedrijf van de maaltijdenservice is volgens bronnen van Reuters in gesprek met diverse banken om in oktober de stap op de beursvloer in Frankfurt te maken.

HelloFresh zou bij een beursgang gewaardeerd worden op 1 miljard euro, schrijft Reuters. Het bedrijf, dat onder de vleugels van Rocket Internet 4 miljoen maaltijdboxen per maand verstuurt naar 250 duizend abonnees, heeft een geschatte jaaromzet van 120 miljoen euro, zo stond in een cijferrapport van Rocket Internet begin dit jaar. Bij het huidige groeitempo lijkt een omzet van 250 miljoen euro echter haalbaar voor 2015.

Groeigeld
Het bedrijf werd in 2011 opgericht en groeide de afgelopen jaren uit tot een grote speler in maaltijdbezorging. In februari ontving HelloFresh 110 miljoen euro aan groeigeld, waardoor de waarde van de onderneming op 624 miljoen euro kwam te staan.

Nederland
HelloFresh is in verschillende Europese landen actief, waaronder in Nederland (sinds 2012). In het eerste jaar bezorgde het bedrijf 100 duizend maaltijdboxen in ons land. Onlangs introduceerde het bedrijf een mobiele applicatie, waarin consumenten nieuwe maaltijdboxen kunnen bestellen en hun persoonlijke account beheren. Ook zijn de maaltijdrecepten van de afgelopen maanden uitgeschreven.

HelloFresh
HelloFresh levert boxen aan huis met ingrediënten en recepten om een gezonde maaltijd te bereiden. Klanten hoeven zo niet meer naar de supermarkt voor hun avondmaaltijd. Consumenten kunnen diverse soorten abonnement afsluiten, van fruitmanden en ‘Veggie boxen’ tot volledige avondpakketten. Prijzen variëren van 34 euro tot 39 euro per box met drie maaltijden. Voor 37 euro kunnen klanten een proefbox bestellen, een fruitmand is er vanaf 14 euro.

Concurrent Good Eggs
De geruchten over een beursgang van HelloFresh komt op de dag dat concurrent in de Verenigde Staten Good Eggs het aantal bezorggebieden voor zijn versproducten terugdringt. Het bedrijf, dat overigens niet met maaltijdboxen werkt, bezorgt alleen nog in San Francisco. 'De grootste fout was dat wij te snel uitbreidden, zegt Good Eggs volgens Techcrunch.