Twinkle | Digital Commerce

Amazon wil klant orders laten afhalen in de bus

2017-05-27
180101
  • 1:01

Amazon ziet toekomst in het bezorgen van pakketjes in de bus of trein. Het bedrijf vroeg een patent aan om een ‘pakketkluis’ te installeren in het openbaar vervoer, zodat vooral shoppers op het platteland hun order kunnen afhalen tijdens hun woon-werkroute.

GeekWire vond het patent voor de ‘Mobile Pickup Locations’, dat onlangs publiek werd gemaakt. Het gaat eigenlijk om Amazon Lockers op wielen, zo schrijft de nieuwssite. De pakketkast kan in of aan de bus of trein worden geplaatst.

Woon-werk
Consumenten kunnen via hun smartphone aangeven welke bus zij dagelijks vanuit hun werk nemen. In deze bus wordt het pakket dan geleverd. Ook wil Amazon orders op busstations bezorgen. Via een sms krijgt de klant medegedeeld wanneer zijn pakket geleverd is.

Prime Now per metro
Amazon vervoert sinds mei online bestellingen via de metro van New York voor zijn één uursleverdienst Prime Now. Op karretjes worden de bestellingen van metrotrein naar metrotrein geduwd. Anders dan bij het idee voor mobile pickup locations gaan Amazon's vervoerders zelf mee met het openbaar vervoer.