Twinkle | Digital Commerce

Orbitz voegt pakketreizen toe aan app

2017-11-09
180101
  • 1:10

Orbitz.com heeft pakketreizen toegevoegd aan zijn mobiele applicatie. Naar eigen zeggen is Orbitz.com de eerste online travel agent die deze optie aanbiedt in zijn app. De pakketten zijn mobiel aan te passen aan de wensen van de boeker.

Consumenten kunnen in de app ‘tienduizenden’ pakketten met hotels en vluchten doorzoeken en boeken. Na het intikken van een bestemming biedt Orbitz.com suggesties van pakketten die het beste bij de wensen van de klant passen en het voordeligst zijn. Consumenten kunnen deze pakketten waar nodig aanpassen door bijvoorbeeld een ander hotel of andere vlucht te kiezen.

Vraag naar boeken in app
Chris Brown, chief product officer bij Orbitz.com, laat in een persbericht optekenen dat steeds meer klanten niet alleen zoeken naar hun volgende vakantie op mobiel, maar grote reizen daarop ook boeken. Volgens hem vragen Orbitz-klanten al enige tijd om een boekoptie voor pakketreizen in de app. Tot nu toe was het alleen mogelijk om deze reizen via de desktop of mobiele site te kopen.

Expedia en Orbitz
Orbitz Worldwide, het moederbedrijf van Orbitz.com, wordt mogelijk binnenkort overgenomen door grote concurrent Expedia. Hiervoor dienen toezichthouders en de overheid nog een akkoord te geven. Op de Amerikaanse reismarkt blijven dan feitelijk nog maar twee grote spelers over: Expedia en Priceline, waar Booking.com onder valt.