Twinkle | Digital Commerce

Ceconomy wil af van aandeel Metro

2018-08-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

MediaMarkt-moeder Ceconomy voert gesprekken om zijn aandelen in Metro te verkopen. Het bedrijf wil het overgrote deel van zijn aandelen – 10 procent – van de hand doen.

Daarover voert het concern gesprekken met investeringsbureau EP Investment. Het belang in Metro drukt al tijden op het bedrijfsresultaat van Ceconomy. Dit omdat het Metro-aandeel daalt, mede als gevolg van de herstructurering op de Russische markt.

Om belastingtechnische redenen behoudt Ceconomy een aandeel van ongeveer 1 procent in Metro, waarmee het tot vorig jaar deel uitmaakte van de Metro Group. 'Een beslissing of en onder welke voorwaarden en condities een koopovereenkomst kan worden gesloten, is nog niet genomen’, stelt het bedrijf nu in een verklaring.

Verlies

Het afgelopen kwartaal bevestigt eens te meer waarom Ceconomy van de aandelen af wil. Mede door een flinke afschrijving op de aandelen steeg het verlies van het concern in de voorgaande drie maanden van 29 naar 104 miljoen euro. De online verkopen bij het bedrijf waren in het afgelopen kwartaal goed voor zo’n 2,537 miljard euro, een stijging van 20,9 procent in vergelijking met Q3 2017. In het vorige kwartaal kwam het bedrijf ook al flink in de min uit.