Twinkle | Digital Commerce

A-merken niet blij met fietsplan Media Markt

2017-05-27
180101
  • 1:18

Het nieuwe paradepaardje van Media Markt heeft nu al voor een hoop ophef gezorgd in de fietsenmarkt. Media Markt verkoopt e-bikes zowel online als in zes winkels. Daar zijn A-merken als Giant en Gazelle niet over te spreken.

Media Markt kondigde onlangs aan zijn assortiment uit te breiden met circa 120 e-bikes van verschillende fietsmerken. Uiteindelijk moet het elektronicaconcern ‘het grootste assortiment e-bikes tegen zeer scherpe prijzen’ krijgen. Momenteel staan duizend fietsen op voorraad, laat Media Markt weten aan het AD.

Reputatieschade
Het bedrijf kocht ook fietsen in bij distributeurs van bekende A-merken als Gazelle, Giant, Batavus en Sparta. Die merken zijn niet blij met hun aanwezigheid in de fysieke winkels en webshop van Media Markt en wijzen op het gebrek aan technische fietskennis van verkopers op de winkelvloer van de elektronicaketen. Dit zou de reputatie van de merken schaden.

E-bike vergelijkbaar met wasmachine
‘Fietsen zijn bij ons uitgebreid te testen en we staan paraat voor reparaties in de winkel, aan huis en zelfs onderweg’, laat Media Markt weten. ‘De motor van een e-bike verschilt niet zoveel van die van een wasmachine.’ Giant heeft inmiddels zijn contracten met distributeurs die fietsen doorverkopen aan Media Markt opgezegd.

Splitsing Metro Group
Metro Group, het moederbedrijf van Media Markt, kondigt vandaag aan in 2017 afstand te doen van zijn supermarkten en groothandels en verder te gaan als verkoper van voornamelijk elektronica. De Nederlanse Media Saturn-baas Pieter Haas gaat het nieuwe Metro leiden.