Twinkle | Digital Commerce

Zulily overgenomen door shopkanaal QVC

2017-05-27
180101
  • 1:01

Flash sale site voor moeders, baby’s en kinderen Zulily wordt voor naar schatting 2,4 miljard dollar overgenomen door Liberty Interactive Corps, het moederbedrijf van shopkanaal QVC.

Het Amerikaanse Zulily werd vijf jaar geleden opgericht als flash sale site die enkel producten van leveranciers verkocht. Tot begin dit jaar werden artikelen pas na bestelling vanuit de magazijnen van leveranciers naar Zulily verzonden, waarna de producten op transport gingen naar de klant. Sinds maart slaat het bedrijf de producten zelf op, zonder eigenaar te worden van de items die het in flash sales aan de man brengt.

Alibaba als aandeelhouder
Zulily is volgens Retaildive de enige flash sale site in de Verenigde Staten die een beursgang heeft gemaakt. In november 2013 haalde het bedrijf daar ruim een kwart miljard dollar mee op. Sinds mei is ook Alibaba één van zijn aandeelhouders. De Chinese e-commerce gigant heeft een bescheiden belang van 9,3 procent.

Omzet
Vorig jaar noteerde Zulily een omzetgroei van 72 procent, in het laatste kwartaal was de groei 'slechts' 52 procent. Omdat het aantal nieuwe en actieve klanten terugliep, raakte de koers van het aandeel na de beursgang in verval.