Twinkle | Digital Commerce

John Lewis wil afhalen rendabel maken met vergoeding

2017-11-11
180101
  • 0:54

John Lewis gaat een kleine vergoeding vragen voor kleine orders die worden opgehaald op afhaalpunten. De retailer zegt dat gratis click & collect voor kleine bestellingen niet rendabel te maken is.

John Lewis gaat 2 pond verzendkosten rekenen voor orders tot 30 pond. Boven die prijs is click & collect wel gratis. Topman Andy Street zegt er ‘erg zeker van te zijn’ dat klanten de afhaalvergoeding voor kleine orders begrijpen, schrijft Retail Week. ‘We nemen het voortouw hierin om de markt duurzaam te maken. Het is tijd dat we een standpunt innemen.’

Voorbeeld volgen
Street zegt dat 18 procent van de orders in de webshop van John Lewis onder de 30 pond zijn. Een minderheid dus. Concurrenten van de Britse retailer rekenen nog geen vergoeding door aan consumenten voor de click & collect van kleine orders. John Lewis hoopt dat zij het voorbeeld zullen volgen.

Lees ook:
- John Lewis: realist in omnichannel retail (7-5-2015)