Twinkle | Digital Commerce

Virtueel kerstshoppen bij John Lewis

2020-10-02
1000456
  • [nieuws]
  • 0:58

De Britse warenhuisketen John Lewis heeft een virtuele wandeling gelanceerd door haar kerstafdeling in de winkel aan Oxford Street in Londen. Klanten kunnen alle producten die ze zien direct bestellen.

Klanten kunnen door de virtuele winkel heen ‘wandelen’ en door middel van een paar clicks hun kerstversiering bestellen. Door het coronavirus verwacht John Lewis dat het feestseizoen uitdagend zal zijn, met vragen over hoeveel winkelend publiek bereid zal zijn om naar de doorgaans drukke winkelstraten te gaan.

Dan Cooper, hoofd Kerstmis bij John Lewis & Partners vertelt aan The Daily Mail: ‘We weten dat Kerstmis er dit jaar misschien een beetje anders uitziet voor onze klanten, met kleinere vieringen thuis en videogesprekken met dierbaren. Maar we weten ook dat velen uitkijken naar de feestdagen; met versierde open haarden en kransen op deuren.’  

John Lewis opende haar reguliere online kerstshop ruim een maand geleden omdat het aantal zoekopdrachten naar kerstgerelateerde feestartikelen op zijn website met 370 procent steeg. Dat bleek een succes; de verkoop van feestelijke artikelen steeg met 112 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.