Twinkle | Digital Commerce

DPD laat Britse klant pakket afhalen op treinstations

2017-05-27
180101
  • 1:01

DPD bezorgt Britse online orders nu ook in afhaalpunten op treinstations. Dit maakt de vervoerder mogelijk samen met Doddle, een click & collect bedrijf dat locaties op voornamelijk grote treinstations heeft.

Doddle heeft momenteel 34 pakketpunten in de omgeving van Londen. Deze zijn te vinden op grote treinstations en in veelbezochte winkelcentra. Vanwege de voor consumenten goed bereikbare plekken werkt DPD vanaf 22 juni samen met Doddle voor het afhalen van online orders.

Op vijf minuten afstand
DPD kan zich volgens Internet Retailing goed vinden in Doddle’s streven om een afhaalpunt op hoogstens vijf minuten afstand van de meeste Londenaren te hebben. DPD heeft zelf al 2.500 click & collect locaties in de UK, die op maximaal tien minuten afstand zijn van de meeste Britten.

Doddle
Doddle is een joint venture van Lloyd Dorfman, oprichter van de Travelex Group, en infrastructuurbeheerder Network Rail. De afhaalpunten zijn zeven dagen per week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat open voor het leveren, afhalen en retourneren van online orders. Amazon is één van de webwinkels die voor zijn klanten in Doddle-locaties bezorgt.