Twinkle | Digital Commerce

Euretco opent centrale webwinkel voor Decorette

2017-05-27
180101
  • 1:03

Euretco heeft een centrale webwinkel gelanceerd voor de franchiseondernemers van woonformule Decorette. In de shop staat de weg naar de fysieke winkels centraal.

Decorette heeft ruim veertig stenen winkels, die gerund worden door franchisers. ‘De webshop is een fantastische tool om Decorette-ondernemers commercieel te steunen’, zegt Angela van Dongen, manager Decorette. In de responsive webwinkel is ‘in eerste instantie’ plek voor kant-en klare producten uit de fysieke winkels, zoals woonaccessoires, verlichting en behang. Later dit jaar komen daar maatartikelen bij.

Afhalen in de winkel
De omnichannel aanpak moet de gang naar de stenen winkels van franchisers bevorderen. Online bestelde artikelen kunnen enkel in de Decorette-winkels worden afgehaald. Door voor een winkel te kiezen wordt de consument aan een bijbehorende franchiser gekoppeld. Deze geeft de klant persoonlijk advies gedurende de customer journey, net zoals in de fysieke winkel zou gebeuren.

Meer woonformules
Euretco lanceert momenteel ook nieuwe sites voor een aantal van zijn niet-franchise woonformules. Het gaat om zogenoemde ‘multiwebsites’. Individuele winkeliers kunnen daar een eigen ‘microsite’ aan hangen om hun lokale vindbaarheid te verbeteren. Slaapkenner kreeg afgelopen april een website volgens dit nieuwe concept, deze week gevolgd door meubelmerk Topform. Eind deze maand volgen nieuwe sites voor winkelformules Vivante en Binnen.