Twinkle | Digital Commerce

Apple Pay zet voet op Europese grond

2017-10-05
180101

Apple Pay komt naar Europa. Vanaf juli betalen Britse consumenten met hun vingerafdruk in winkels en in apps. Op zo’n 250 duizend locaties in Groot-Brittannië is betalen met Apple Pay mogelijk.

Apple Pay is gekoppeld aan Touch ID op de iPhone en nieuwste iPads. Daardoor is biometrisch betalen op mobiele apparaten in Britse winkels een feit. Bij grote ketens als Marks & Spencer, Costa en Waitrose kunnen Britten contactloos via de mobiele telefoon of de tablet betalen. Ook is het kopen van metrokaartjes bij Transport for London mogelijk met Apple Pay.

Betaalkaarten
Volgens de BBC is meer dan 70 procent van de credit- en debetkaarten geschikt voor de betaalmethode. Mastercard biedt betalen met Apple Pay voor in winkels én voor in-app betalingen. Visa zet vooral in op contactloze betalingen in winkels.

Apple Pay krijgt geen steun
Apple Pay werd in september gelanceerd voor consumenten in de Verenigde Staten. Volgens de BBC kwam de technologie daar niet direct van de grond. Een onderzoek van persbureau Reuters wijst uit dat minder dan een kwart van de grote winkelketens in de VS Apple Pay gebruikt als betaalfunctionaliteit. Walmart en achttien andere retailers ontwikkelen momenteel samen een soortgelijke betaalmethode, schrijft de BBC. Zij hebben laten weten tot 2016 niet met Apple Pay in zee te gaan.