Twinkle | Digital Commerce

Topbloemen.nl neemt marktleiderpositie van Fleurop over

2017-11-08
180101
  • 1:01

Fleurop is van zijn troon gestoten in de bloemenbezorgmarkt. Topbloemen.nl noteerde vorig jaar een hogere netto omzet dan zijn concurrent en neemt daardoor de positie als marktleider over.

Topbloemen.nl viert feest. Zestien jaar na oprichting is het bedrijf de omzet van zijn concurrent voorbij. In 2014 noteerde Topbloemen.nl een netto omzet van 11.149.546 euro, terwijl Fleurop vorig jaar 11.060.560 euro boekte.

Inkomstenbronnen
De genoemde omzet komt niet alleen uit online aankopen. Beide bedrijven halen inkomsten uit de commissie die zij aan aangesloten bloemisten doorrekenen voor de verkoop van producten. Ook is de b2b-opbrengst meegeteld. Hoe de verhoudingen hiervan bij Fleurop en Topbloemen.nl zijn, wordt niet gemeld. Topbloemen.nl viert zijn eigen mijlpaal in de webwinkel met een gratis vaas bij iedere bestelling.

Serieuze aangelegenheid
Dat de strijd om het marktleiderschap in de bloemen business zeer serieus is, bleek een aantal jaar geleden toen Fleurop zijn bloemisten verbood om orders uit te voeren van concurrenten. Topbloemen.nl klopte destijds aan bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). 'Waarschijnlijk vinden ze bij Fleurop dat wij iets te groot worden’, zei Wim Meuleman van Topbloemen.nl.

Lees ook:
- Fleurop.nl in volle bloei (21-10-2014)