Twinkle | Digital Commerce

Formido breidt click & collect netwerk uit met DHL

2017-05-27
180101
  • 1:03

Formido krijgt DHL Parcelshops in een aantal van zijn vestigingen. De punten zijn onder andere bedoeld voor het afhalen van online orders van Formido.nl en andere webwinkels.

Formido heeft in 23 van zijn winkels al pakketpunten van PostNL geopend. Hier kunnen klanten terecht voor ‘al hun postzaken’. Volgen nieuwssite Mixonline kon de samenwerking met PostNL niet worden uitgebreid, waardoor besloten werd om in zee te gaan met DHL Parcel. De eerste punten worden begin mei geopend.

Als eerste online
Franchiseformule Formido, Maxeda-dochter en zusje van Praxis, opende eind 2012 zijn centrale webwinkel. Daarmee was het bedrijf naar eigen zeggen ‘de eerste grote bouwmarktketen die de stap naar online verkoop van bouwmarktassortiment maakte’. In de meeste gevallen bezorgen Formido-ondernemers bestellingen zelf aan huis bij de klant. Daarnaast is het mogelijk om bestelde orders de volgende dag na 16:00 uur in de winkel af te halen.

Maakk.nl
Zuster Praxis opende onlangs het doe-het-zelfplatform Maakk.nl, waarop klussers raad kunnen vragen aan andere klussers of een team van de bouwmarkt. ‘Wij willen klussend Nederland weer het vertrouwen geven om iedere klus zelf uit te voeren’, vertelde Roy van Keulen, directeur Klant bij Maxeda, aan Twinkle.