Twinkle | Digital Commerce

Miss Etam krijgt tweede leven dankzij consortium van investeerders

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Etam Groep Retail maakt een doorstart dankzij een consortium van investeerders uit de detailhandel. Dat maakten de curatoren gisterenavond bekend. ‘Wij zijn gewoon open’, prijkt al weken bovenaan de homepage van webwinkels Missetam.nl en Promiss.nl.

Medio april werd al bekend dat veertien partijen zich hadden gemeld voor een doorstart van de groep. Nu is er een consortium van verschillende investeerders gevormd om het bedrijf nieuw leven in te blazen. Hoe de toekomst van de ketens Miss Etam en Promiss vorm moet krijgen, wordt later deze maand bekendgemaakt. De doorstart wordt ter toetsing voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Faillissement
Bij Etam Groep Retail werken ongeveer tweeduizend mensen. Miss Etam heeft tweehonderd filialen in Nederland, zuster Promiss heeft er zestig. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in Zoetermeer. De holding kreeg in april uitstel van betaling verleend en werd een paar dagen later failliet verklaard. De financiële problemen waren ‘het gevolg van de toegenomen druk op de Nederlandse moderetailmarkt en de sterke opkomst van e-commerce’, liet het bedrijf weten. Digitale investeringen kwamen te laat.

Online val
Volgens bijzonder hoogleraar e-commerce Cor Molenaar is de Etam Groep ‘met open ogen in een online val gelopen’, door zich uit te leveren aan Wehkamp en Zalando. Zijn betoog vindt u hier.