Twinkle | Digital Commerce

Zalando boekt ‘beste eerste kwartaal ooit’

2017-05-27
180101
  • 1:14

Zalando heeft naar eigen zeggen het beste eerste kwartaal sinds zijn oprichting gehad. De pure player schat zijn omzet voor deze periode op 635 tot 648 miljoen euro, wat een groei van 27 tot 29 procent betekent ten opzichte van begin 2014.

De winst voor belastingen en rente kwam uit op ongeveer 25 tot 39 miljoen euro, zo meldt Zalando in een voorlopig cijferbericht voor het eerste kwartaal van 2015. Waar begin 2014 nog een verlies van 4,5 procent werd genoteerd, is er begin dit jaar een winst van 4 tot 6 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Boven verwachting
‘Zowel de omzet als de winst voor belastingen en rente heeft zich boven onze verwachtingen ontwikkeld’, schrijft Zalando. ‘Dit betekent dat we op koers zijn om dit jaar met 20 tot 25 procent te groeien.’ Medio mei worden de officiële cijfers voor het eerste kwartaal gepubliceerd.

Lagere omzet, wel winst
Na jarenlang verliezen te hebben geleden, in combinatie met een enorme omzetgroei, zet Zalando nu een andere koers in. De omzet van het bedrijf werd in 2014 gehalveerd en de pure player boekte zijn eerste winstgevende jaar.

Emotie
Zalando zet tegenwoordig in op de ‘emotie rond het merk Zalando’. Het bedrijf lanceerde vorig jaar een vernieuwde website en veranderde het uiterlijk van zijn verpakkingen. Ook investeert de retailer in persoonlijk stijladvies voor shoppers.