Twinkle | Digital Commerce

Veel interesse voor doorstart Miss Etam

2017-11-08
180101
  • 1:14

Er hebben zich 14 partijen gemeld voor een doorstart van Etam Groep Retail, laten de bewindvoerders weten. Met de directie en het personeel zetten ze ‘alles op alles’ om het bedrijf een nieuwe toekomst te geven. De winkels en webwinkels blijven voorlopig open.

De Etam Groep, eigenaar van Miss Etam en Promiss, kreeg vorige week uitstel van betaling verleend. De financiële problemen waren ‘het gevolg van de toegenomen druk op de Nederlandse moderetailmarkt en de sterke opkomst van e-commerce’, liet het bedrijf weten. Digitale investeringen kwamen te laat.

Boedelkrediet
Vorige week donderdag werden twee bewindvoerders aangesteld, die gesprekken voerden met de directie, vakbonden en banken. Uit de verklaring van zojuist: ‘Met de banken is overeenstemming bereikt over een boedelkrediet, waarmee het mogelijk is de winkels open te houden en tegelijk te zoeken naar mogelijkheden voor een doorstart.’

Twee à drie weken
De 14 geïnteresseerde partijen beschikken sinds gisterenavond over de benodigde bedrijfsinformatie om een overnamevoorstel uit te werken. De bewindvoerders en directie verwachten de voorstellen deze en volgende week te ontvangen. ‘Het streven is binnen twee à drie weken duidelijkheid te hebben over de toekomst van Etam.’

Online val
Volgens bijzonder hoogleraar e-commerce Cor Molenaar is de Etam Groep ‘met open ogen in een online val gelopen’, door zich uit te leveren aan Wehkamp en Zalando. Zijn betoog vindt u hier.