Twinkle | Digital Commerce

Etam reorganiseert en steekt meer geld in e-commerce

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20
Etam Groep Retail snijdt in zijn personeelsbestand op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum in Zoetermeer. De retailer reorganiseert om de focus op e-commerce te kunnen vergroten.

Het ANP meldde vanmiddag dat Etam Groep Retail honderd van de driehonderd medewerkers op het hoofdkantoor en in het dc laat gaan. Ook zou de groep een aantal winkels willen sluiten.

Investeren
‘Er gaan niet direct winkels dicht’, zegt Erik Muller, woordvoerder van Etam Groep Retail tegen Twinkle. ‘Niet als gevolg van de reorganisatie in elk geval. We zien dat e-commerce steeds belangrijker wordt. In 2013 startten we al met een multichannel strategie. Wij en onze vakgenoten zien dat er nu in toenemende mate belangstelling komt voor online winkelen. We willen dit daarom meer aandacht gaan geven binnen onze organisatie en daar is geld voor nodig. Door in de gehele Groep te kijken naar welke functies eventueel zouden kunnen komen vervallen, kunnen we met het vrijgekomen geld meer investeren in de toekomst’.

Winkels en shops
De holding verkoopt via zijn eigen webshops van Miss Etam en Promiss. Daarnaast is de kleding van de merken te vinden op VD.nl en Wehkamp.nl. Het aantal fysieke winkels van de groep komt op ongeveer tweehonderd. Miss Etam rolde vorig jaar zijn online bestelfunctionaliteit in winkels uit. 'Als dat leuke gele truitje er niet meer is, kunnen mensen dat direct bestellen en vervolgens ophalen of thuis laten bezorgen. Dat werkt, weten we nu’, vertelde ceo John van der Ent eerder aan Twinkle.

Lees ook:
-
Miss Etam vult prijzenkast (2-6-2014)
-
Mysteryshopper bezoekt Missetam.nl (20-5-2014)