Twinkle | Digital Commerce

Walmart investeert dit jaar 1,5 miljard dollar in e-commerce

2017-05-27
180101
  • 1:08
Walmart heeft een goed jaar achter de rug. Het Amerikaanse bedrijf zag zijn omzet uit online verkopen met 21,6 procent stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De e-commerce omzet representeert met 12,20 miljard dollar zo’n 2,5 procent van de totale opbrengsten. In het voorgaande boekjaar was dit aandeel nog 2,1 procent.

Walmart sloot het laatste boekjaar, eindigend op 31 januari, af met 482,22 miljard dollar omzet, een groei van 1,9 procent. De retailketen, in de Verenigde Staten één van de grootste concurrenten van Amazon, blijft ook in het lopende fiscale jaar fors investeren in e-commerce: zo’n 1,5 miljard dollar.

Doel
Walmart stopt dit groeigeld in vier verschillende potjes: het mondiale technologieplatform, een next-generation fulfilmentnetwerk, ‘talent’ en de integratie van online en offline, zo schrijft Internet Retailer naar aanleiding van een gesprek met e-commerce baas Neil Ashe. Walmart verwacht ook het aantal online stock keeping units (sku's) te kunnen verdubbelen. Onlangs opende Walmart een webshop in Canada.

@WalmartLabs
Walmart heeft sinds 2011 een eigen e-commerce lab, @WalmartLabs genaamd, waar het nieuwe technologieën ontwikkelt ten behoeve van zijn eigen multichannel activiteiten. Andere grootheden in de VS hebben deze stap inmiddels ook gezet: Target, Staples en Best Buy.